english
magyar

Kérjük, támogassa szolgálatunkat adója 1%-ával!

Efrata Alapítvány a Hajléktalanokért Adószám:18242090-1-42 Számlaszám: 11719001-20322546

Imapárokat keresünk!

Hordozzunk naponta imádságban "Csak Egyet"!

Aktuális híreink

Tekintsék meg friss híreinket!

Vidd a hírünket

Szórólapjaink letöltése

Karolj fel!

"Fogadj örökbe" egy rászorulót!

Online támogatás

Online is küldhet nekünk adományt.

Remény a reménytelenségben

„Csak Egyet”: furcsán hangzó név. Miért választottuk mégis?

Erzsi

Többi vendégünkhöz hasonlóan, Erzsit is olyan fordulatokkal lepte meg az élet, amelyekre sem fizikailag, sem lelkileg nem tudott felkészülni.

Már nem volt fiatal, mégis úgy döntött, hogy neki vág a világnak és újrakezdi. 60 évesen egyedül élt vidéken, szűkös anyagi körülmények között, ezért eljött. Hamar belesett azonban abba hibába, amelybe már oly sokan mások is előtte: megbízott valakiben, akiben nem kellett volna. Az illető munkát és szállást ajánlott, Erzsi úgy érezte szerencséje van. Munka volt is, tulajdonképpen szállás is, de közel sem olyan formában, ahogyan ígérték. Erzsit két éven át rabszolgaként tartották. Kemény mezőgazdasági munkát csináltattak vele, majd bezárák a következő munkáig.

Két múlva Erzsi meglátott egy lehetőséget, megragadta és megszökött. Feljutott Budapestre, de nem volt hova mennie, egy évig élt az utcán. Majd bekerült egy szállóra, és dolgozni is elkezdett az ottani mosodában. Addig dolgozott ott, amíg fizikailag bírta, azonban az előző két év körülményeinek is köszönhetően leszázalékolták, és egy idő után a mosodai munka is túl megterhelőnek bizonyult. Újra elhelyezkedett, ezúttal takarítóként, az ebből befolyó alacsony jövedelmét kiegészíti a szintén alacsony rokkantsági ellátása. 

Erzsi még csak nem régen került be tehát a hajléktalan-ellátásba, és mindent megtesz, hogy mihamarabb ki is kerüljön belőle. Lehetőségeinkhez mérten ebben mi is támogatjuk, azonban nagyot lendítene helyzetén, ha Karolj fel! programunkon keresztül néhány rendszeres támogató, fix összeggel segítené őt a hajléktalanságból való kitörés útján.

Támogatásukat küldjék számlaszámunkra, közleménybe írják: Erzsi 

EFRATA Alapítvány 11719001 – 20322546,  

IBAN HU 87 1171 9001 2032 2546 0000 0000    SWIFT OTPVHUHB

Kérem, vegye fel a kapcsolatot szolgálatunkkal, amennyiben örökbefogadná Erzsit, vagy további információra lenne szüksége! Email címünk: csakegyet@gmail.com

Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió