english
magyar

Online Adventi Naptár

A Csak Egyet Szolgálat szeretne ismét együtt készülni veletek karácsony szent ünnepére. Idén második alkalommal indítja el Online Adventi Naptárát a Szolgálat kommunikációs csapata.

Cipősdoboz akció 2021-ben

Idén is szeretnénk megajándékozni rászoruló, mélyszegénységben élő gyerekeket. A Csak Egyet Szolgálat évek óta a 777blog médiatámogatásával szerevezi meg a cipősdobozok gyűjtését.

Sikeresen zárult kampányunk

A második Adjukössze.hu-s közösségi adománygyűjtő kampányunk (2021.10.04 - 2021.11.03. között futott) sikeresen lezárult. A kitűzött célt 15%-kal túlszárnyaltátok.Köszönjük!

Karolj fel!

"Fogadj örökbe" egy rászorulót!

Aktuális híreink

Tekintsék meg legfrissebb hírlevelünket!

Online támogatás

Online is küldhet nekünk adományt.

Gábor

Aki a jó úton akar maradni

Egyik nap Gábor jött be hozzánk - egy negyvenes, alacsonyabb növésű férfi, megfáradt arccal. Mikor szociális munkás kollégánk az életéről kérdezte, gyermekkorával kapcsolatban röviden így reagált: “Nagyon rázós volt.” Édesapja, ha éppen nem a börtönben ült, a Városligetben lufikat árult. A felnőttek nem vetették meg az italt, így Gábor, akinek ebben kellett felnőnie, már a szagát sem bírja. 17 éves volt, amikor magára maradt, innentől az utca nevelte. Rossz társaság, majd több börtönbüntetés, ezzel telt az ifjúsága. 

Sok időnek kellett eltelnie, sok mindent kellet hátrahagynia, de újraértékelte a dolgokat. Első helyre került a család, s megértette, milyen felelősséggel jár az apaság. Három gyermeket nevel, öt éves a legkisebb. Az ő érdekükben dolgozik. Ha kell, éjjel-nappal. „Örömmel teszem.” - mondja. Édesanyja, aki őt még gyermekkorában elhagyta, az unokákra sem kíváncsi. Pedig nem sokat kért, csak annyit, hogy néha jöjjön fel, simogassa, puszilgassa meg a kicsiket. Nincsen tehát még a családból sem támogatójuk, pedig sokan élnek egy háztartásban. Erzsi az élettársa, aki sajnos egy ideje nem tud dolgozni. Feltehetően súlyos depresszióval küzd. Gábor és Erzsi egyébként majdnem három évtizede együtt vannak. Közösen nevelik a 15 éves kamaszt, és a hiperaktív kis ötévest. Gábor legidősebb fia 21 éves lesz, barátnőjével már babát várnak, próbálnak ők is külön költözni. 

Még a börtönben találkozott a Jóistennel. Ott nem az a társaság volt, akik ösztönözték volna ezen az úton, de amikor szabadult, kezdte elmélyíteni a hitét. Imádkozott egy munkáért, és olyan álláslehetőséget kapott, ahol azóta is dolgozik. Keresztény főnöke van, a munkatársak is hívők. Vonzotta őt a többiek példája: a kiegyensúlyozott, nyugodt élet. Egy barátja kétszer is hívta a gyülekezetbe, harmadjára már nem mondott nemet. Nagy hatással volt rá az alkalom, később meg is keresztelkedett.  Ez egész családjára formáló erővel bírt, szép lassan lánya is és élettársa is megkeresztelkedtek. Erzsivel készülnek, hogy végre Isten színe előtt is összekössék életüket. 

Egyenesben van tehát Gábor élete, de egy régebbi botlásának mai napig issza a levét. Öt évvel ezelőtt hitelt vett fel. Szereti a céget, ahol dolgozik, de 50 %-os letiltásba került emiatt. Az évek alatt ez fölkamatozott négymillió forintra, és esélytelen, hogy a jelenlegi lehetőségeik alapján visszafizessék. A lakást próbálták egyébként “kipofozni” belőle: újítgatták, pultot csináltattak, de most már azt kívánja, bár ne tette volna. Nagyon szűkös emiatt a család élete. 

Bízik Isten gondviselésében. Hálás már csak azért is, hogy Szolgálatunkkal kapcsolatba kerülhetett. 

Gábor és családja jelenleg 100.000,- Ft fizetésből és a négyük után járó két családi pótlékból gazdálkodik.

Támogatókat toborzunk tehát Gábor és családja részére, hogy a család stabilitása megmaradhasson, és kikerülhessenek ebből az adósságspirálból. Az egyszeri és a rendszeres támogatások is nagyon sokat számítanak. A közösség erejében bízva kérünk titeket, hogy ha tehetitek, segítsétek Gábort és családját adományaitokkal! 

Karolj fel! - együttműködés életbe lépésének ideje: 2021. október 8..


Támogatási célok: 

  1. ablakfelújítás: 400.000,- Ft;

  2. konyhaszekrény-vásárlás: 50.000 Ft;

  3. konvektor-javítás: egyelőre ismeretlen összeg;

  4. hétköznapok támogatása: szabad, támogatói felajánlások alapján.

Támogatás esetén, kérjük, írjátok a közleménybe, hogy: “GÁBOR”!

CSAK EGYET SZOLGÁLAT ALAPÍTVÁNY bankszámlaszáma: 11719001-20322546 (OTP Bank). 

Érdeklődni az info@csakegyet.hu e-mail címünkön lehet, hogy a központi számunkon, ami +36 70 424 20 95.

Hálásan köszönjük, ha segítetek.

 

Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió