english
magyar

A DUNA TV vendége: Kunszabóné Pataki Anna

Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a DUNA TV "Agapé" című műsorának lehetett egyik vendége Kunszabóné Pataki Anna, alapítónk-vezetőnk. A beszélgetés témája a SZÖVETSÉG volt.

Riportfilm készült a Szolgálatról

"Kiút a hajléktalanságból" címmel készült egy rövid riportfilm (7p 40mp) rólunk és a Csak Egyet Szolgálat küldetéséről.

Karolj fel!

"Fogadj örökbe" egy rászorulót!

Aktuális híreink

Tekintsék meg legfrissebb hírlevelünket!

Lelki alkalmainkat támogathatod

Egész évben szívesen fogadunk tárgyi adományokat lelki alkalmainkhoz

Online támogatás

Online is küldhet nekünk adományt.

Gábor

...aki a jó úton akar maradni

Egyik nap Gábor jött be hozzánk - egy negyvenes, alacsonyabb növésű férfi, megfáradt arccal. Mikor szociális munkás kollégánk az életéről kérdezte, gyermekkorával kapcsolatban röviden így reagált: “Nagyon rázós volt.” Édesapja, ha éppen nem a börtönben ült, a Városligetben lufikat árult. A felnőttek nem vetették meg az italt, így Gábor, akinek ebben kellett felnőnie, már a szagát sem bírja. 17 éves volt, amikor magára maradt, innentől az utca nevelte. Rossz társaság, majd több börtönbüntetés, ezzel telt az ifjúsága. 

Sok időnek kellett eltelnie, sok mindent kellet hátrahagynia, de újraértékelte a dolgokat. Első helyre került a család, s megértette, milyen felelősséggel jár az apaság. Három gyermeket nevel, öt éves a legkisebb. Az ő érdekükben dolgozik. Ha kell, éjjel-nappal. „Örömmel teszem.” - mondja. Édesanyja, aki őt még gyermekkorában elhagyta, az unokákra sem kíváncsi. Pedig nem sokat kért, csak annyit, hogy néha jöjjön fel, simogassa, puszilgassa meg a kicsiket. Nincsen tehát még a családból sem támogatójuk, pedig sokan élnek egy háztartásban. Erzsi az élettársa, aki sajnos egy ideje nem tud dolgozni. Feltehetően súlyos depresszióval küzd. Gábor és Erzsi egyébként majdnem három évtizede együtt vannak. Közösen nevelik a 15 éves kamaszt, és a hiperaktív kis ötévest. Gábor legidősebb fia 21 éves lesz, barátnőjével már babát várnak, próbálnak ők is külön költözni. 

Még a börtönben találkozott a Jóistennel. Ott nem az a társaság volt, akik ösztönözték volna ezen az úton, de amikor szabadult, kezdte elmélyíteni a hitét. Imádkozott egy munkáért, és olyan álláslehetőséget kapott, ahol azóta is dolgozik. Keresztény főnöke van, a munkatársak is hívők. Vonzotta őt a többiek példája: a kiegyensúlyozott, nyugodt élet. Egy barátja kétszer is hívta a gyülekezetbe, harmadjára már nem mondott nemet. Nagy hatással volt rá az alkalom, később meg is keresztelkedett.  Ez egész családjára formáló erővel bírt, szép lassan lánya is és élettársa is megkeresztelkedtek. Erzsivel készülnek, hogy végre Isten színe előtt is összekössék életüket. 

Egyenesben van tehát Gábor élete, de egy régebbi botlásának mai napig issza a levét. Öt évvel ezelőtt hitelt vett fel. Szereti a céget, ahol dolgozik, de 50 %-os letiltásba került emiatt. Az évek alatt ez fölkamatozott négymillió forintra, és esélytelen, hogy a jelenlegi lehetőségeik alapján visszafizessék. A lakást próbálták egyébként “kipofozni” belőle: újítgatták, pultot csináltattak, de most már azt kívánja, bár ne tette volna. Nagyon szűkös emiatt a család élete. 

Bízik Isten gondviselésében. Hálás már csak azért is, hogy Szolgálatunkkal kapcsolatba kerülhetett. 

Gábor és családja jelenleg 100.000,- Ft fizetésből és a négyük után járó két családi pótlékból gazdálkodik.

Támogatókat toborzunk tehát Gábor és családja részére, hogy a család stabilitása megmaradhasson, és kikerülhessenek ebből az adósságspirálból. Az egyszeri és a rendszeres támogatások is nagyon sokat számítanak. A közösség erejében bízva kérünk titeket, hogy ha tehetitek, segítsétek Gábort és családját adományaitokkal! 

 

***

Karolj fel! együttműködés kezdete: 2021. október 8.

***

TÁMOGATÁSI CÉLOK

  1. ablakfelújítás: 400.000,- Ft;

  2. konyhaszekrény-vásárlás: 50.000 Ft;

  3. konvektor-javítás: egyelőre ismeretlen összeg;

  4. hétköznapok támogatása: szabad, támogatói felajánlások alapján.

***

TÁMOGATÁSI FORMÁK GÁBOR ÉS CSALÁDJA RÉSZÉRE

Adományozni (1) átutalással vagy (2) online bankkártyás fizetéssel tudsz:

(1) Bankszámlaszám: 11719001-20322546 / Ha így adományozol, kérjük, írd be a közleménybe, hogy: GÁBOR + a támogatási cél számát, amire az adományodat fordíthatjuk! 

CSAK EGYET SZOLGÁLAT ALAPÍTVÁNY
Számlaszám: OTP 11719001-20322546
IBAN szám: HU 87 1171 9001 2032 2546 0000 0000
SWIFT kód: OTPVHUHB

(2) Online itt tudsz adományozni.

***

KERESS MINKET BIZALOMMAL, ha kérdésed van!

Az info@csakegyet.hu e-mail címünkön tudsz érdeklődni, vagy a központi számunkat hívd hétköznaponként 8:00 és 14:00 óra között: +36 70 424 20 95! - Tekintettel a hatalmas vendégforgalomra, előfordulhat, hogy csak sokadjára tudsz elérni minket ezen a mobilszámon. Megértésedet előre is köszönjük.

***

GÁBOR ÉS CSALÁDJA nevében is hálásan köszönjük, ha segítesz.

Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió