english
magyar

Kérjük, támogassa szolgálatunkat adója 1%-ával!

Efrata Alapítvány a Hajléktalanokért Adószám:18242090-1-42 Számlaszám: 11719001-20322546

Imapárokat keresünk!

Hordozzunk naponta imádságban "Csak Egyet"!

Aktuális híreink

Tekintsék meg friss híreinket!

Vidd a hírünket

Szórólapjaink letöltése

Karolj fel!

"Fogadj örökbe" egy rászorulót!

Online támogatás

Online is küldhet nekünk adományt.

Remény a reménytelenségben

„Csak Egyet”: furcsán hangzó név. Miért választottuk mégis?

Mari

 

A még most is szép, nyílt tekintetű, negyvenes roma asszony, Mari, derűt, bizalmat sugároz még akkor is, ha alaposan próbára tette az Élet. A magas növésű, karakteres arcú nő végtelenül sovány: nem lehet több 45-50 kilónál.  Egy egész roma családot hord a hátán: négy(!)  kiskorú gyermeket, egy idegbeteg (leszázalékolt?) férjet, aki nem rég jött ki a pszichiátriáról/börtönből és a saját beteg, ápolásra szoruló édesapját, akivel ő van otthon. Tudható róla még, hogy amikor a nővére börtönbe került annak két kiskorú gyerekét is ő látta el, mondván, hogy, ahol jut négy gyereknek ott jut hatnak is.. (Ő maga végletesen lefogyott ez idő alatt, innen lehetett tudni, honnan  jut a hatnak… )

Egyedül testvérei közül, Mari tiszta, dolgos, szorgalmas és mindenek előtt: hívő asszony. Ez  magyarázza belső erejét, kisugárzását, erkölcsi tisztaságát. Példamutató módon élte (éli) elénk, a napi önfeláldozás gyakorlati megvalósítását: a gyerekek rendezetten járnak iskolába, a férjét türelmesen, szeretettel elviselte annak minden hóbortjával, betegségével együtt, édesapját kitartóan gonddal ápolja. ( Többen ismerik nálunk, onnan is tudjuk. )

A családi pótlék illetve apja alacsony nyugdíja, a beteg férje és saját alkalmi jövedelmei (takarítás) nem teszik lehetővé, hogy tisztességgel megéljenek, lakbért, rezsit, gyógyszert, tanszereket fizessenek. Kérjük, ha van lehetőségük támogassák Marit a család egyben tartásáért, fennmaradásukért vívott napi harcában.  Valóban megérdemli.

Támogatásukat küldjék számlaszámunkra, közleménybe írják: Mari

EFRATA Alapítvány 11719001 – 20322546,  

IBAN HU 87 1171 9001 2032 2546 0000 0000    SWIFT OTPVHUHB

Kérem, vegye fel a kapcsolatot szolgálatunkkal, amennyiben örökbefogadná a családot, vagy további információra lenne szüksége! Email címünk: csakegyet@gmail.com

 

Online adományozáshoz kattintson ide!

Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió