english
magyar

Online Adventi Naptár

A Csak Egyet Szolgálat szeretne ismét együtt készülni veletek karácsony szent ünnepére. Idén második alkalommal indítja el Online Adventi Naptárát a Szolgálat kommunikációs csapata.

Cipősdoboz akció 2021-ben

Idén is szeretnénk megajándékozni rászoruló, mélyszegénységben élő gyerekeket. A Csak Egyet Szolgálat évek óta a 777blog médiatámogatásával szerevezi meg a cipősdobozok gyűjtését.

Sikeresen zárult kampányunk

A második Adjukössze.hu-s közösségi adománygyűjtő kampányunk (2021.10.04 - 2021.11.03. között futott) sikeresen lezárult. A kitűzött célt 15%-kal túlszárnyaltátok.Köszönjük!

Karolj fel!

"Fogadj örökbe" egy rászorulót!

Aktuális híreink

Tekintsék meg legfrissebb hírlevelünket!

Online támogatás

Online is küldhet nekünk adományt.

Mari

 

A még most is szép, nyílt tekintetű, negyvenes roma asszony, Mari, derűt, bizalmat sugároz még akkor is, ha alaposan próbára tette az Élet. A karakteres arcú nő végtelenül sovány: nem lehet több 45-50 kilónál.  Egy egész roma családot hord a hátán: öt gyermeket, egy tartós beteg férjet, aki betegsége mellett dolgozik is. Ápolásra szoruló édesapjával ő van otthon. Tudható róla még, hogy amikor a nővére börtönbe került annak két kiskorú gyerekét is ő látta el.

Egyedül testvérei közül, Mari tiszta, dolgos, szorgalmas és mindenek előtt: hívő asszony. Ez  magyarázza belső erejét, kisugárzását. Példamutató módon élte (éli) elénk, a napi önfeláldozás gyakorlati megvalósítását: a gyerekek rendezetten járnak iskolába, a férjét türelmesen, szeretettel elviselte annak minden hóbortjával, betegségével együtt, édesapját kitartóan gonddal ápolja. ( Többen ismerik nálunk, onnan is tudjuk. )

Önkormányzati bérlakásban laknak, 2020 elején sikerült a bejárati ajtót kicserélni a támogatók segítségével.

Mari rendkívül együttműködő asszony, könnyű vele a kapcsolattartás. Keresztény testvérként családjával együtt rendszeresen részt vesz az Új Jeruzsálem Katolikus Közösség alkalmain, táboraiban.

A családi pótlék illetve apja alacsony nyugdíja, a beteg férje és saját alkalmi jövedelmei (takarítás) nem teszik lehetővé, hogy tisztességgel megéljenek, lakbért, rezsit, gyógyszert, tanszereket fizessenek. Kérjük, ha van lehetőségük támogassák Marit a család egyben tartásáért, fennmaradásukért vívott napi harcában. Valóban megérdemli.

Támogatásukat küldjék számlaszámunkra, közleménybe írják: Mari

(2020.03.):Támogatói összefogtak, hogy Marinak ismét segítséget nyújtsanak, szeretnék a fogait rendbetenni. Sajnos az évek során a nélkülöző életmód (vitaminhiány, nem megfelelő táplálkozás) következtében fogsora tönkrement, már enni sem tud rendesen.

Szerencsére a fogpótlás egy részét a TB is támogatja, viszont a tartós és gyors megoldáshoz további támogatókra van szüksége.
340.000 Ft hiányzik hozzá, hogy a fogpótlást megkezdhessék.

(2020.07.) Összegyűlt a fogpótlásra a hiányzó összeg.

(2020.09.): 

Az év elején sikerült az önkormányzat és a ti támogatásotokkal a bejárati ajtót kicserélni lakásukban. A nagy család életében ez igencsak időszerű volt,. 

Most szeretnénk ablakcserére gyűjteni, hogy a téli időszakra már jól szigetelt, új ablak "szolgálhassa" az 5 gyermeket nevelő Marit és családját. A csere várható díja 300 000 Ft lesz.

Köszönjük 2020 végére az ablakok cseréje megvalósult! 


Köszönjük, hogy évek óta sokan kísérjétek és támogatjátok Marit és családját!

Támogatásukat küldjék számlaszámunkra, közleménybe írják: 
Mari

Csak Egyet Szolgálat Alapítvány 11719001 – 20322546,  

IBAN HU 87 1171 9001 2032 2546 0000 0000    SWIFT OTPVHUHB

Kérem, vegye fel a kapcsolatot szolgálatunkkal, amennyiben örökbefogadná a családot, vagy további információra lenne szüksége! Email címünk: info@csakegyet.hu

 

Online adományozáshoz kattintson ide!

Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió