english
magyar

Aktuális híreink

Tekintsék meg friss híreinket!

Karolj fel!

"Fogadj örökbe" egy rászorulót!

Online támogatás

Online is küldhet nekünk adományt.

#digitáliseszköztatanuláshoz2020

 

— Segítsünk együtt a digitális eszköz nélkül maradt fiatal diákoknak!

Még mindig nem késő...! —


MIÉRT?

...hogy ők is megtapasztalhassák a tanárok különleges tanítási módszereit!
...hogy részt tudjanak venni a digitális oktatás fejlődésében!

...hogy gyorsabban és az elvárásoknak megfelelően tudják elkészíteni a feladatokat!
...hogy ne maradjanak le a tanulásról, vagy aki mégis lemaradt, nyáron tudja pótolni

tanulmányait!

...hogy érezzék, hogy fontos nekünk az ő jövőjük, és van remény!

HOGYAN?

Juttassunk el hozzájuk laptopot (vagy szükség esetén okostelefont) a Csak Egyet Szolgálat

budapesti munkatársai és vidéken is segítő önkéntesei révén.

 

KIK VAGYUNK? — 10 éve vagyunk a szociális szolgáltatási pályán. A Csak Egyet Szolgálat Csak Egyet Szociális Segítő Központja 2011. január 1-je óta működik a VI. kerületi Király u. 98./A szám alatt egy pincehelyiségben. Intézményünk célja: elsősorban hajléktalanoknak biztosítunk nappali pihenő és melegedő helyiséget, napi étkezéseket és számos szolgáltatást (munkakereséstől a telefonálási/ internetezési lehetőségen és fürdésen át a lelki segítségnyújtásig), illetve rászoruló személyek és konkrét családok részére nyújtunk szociális szolgáltatásokat személyes ügyfélkezelés keretében. Intézményünk fenntartója az egyházjogilag is hivatalosan bejegyzett Új Jeruzsálem Katolikus Közösség. Finanszírozásunkat és szolgáltatásainkat részben (ca. 40%) állami normatívából, részben (ca. 60%) az Efrata Alapítvány a Hajléktalanokért részére felajánlott pénzadományokból, pályázati pénzekből és a kedves támogatóink tárgyi adományaiból biztosítjuk. (További információért nézzen körbe a honlapunkon!)


Érdekesség: 2020-ban a járványhelyzet ellenére is a fennállásunk 10. születésnapjára (2021. január 1.) készülünk, ezért örömmel osztjuk meg, hogy terveink szerint 2020 októberétől egy megújított és korszerűbb honlappal és arculattal fogjuk megajándékozni a szolgálatunk iránt érdeklődőket és valamennyi alkalmazott vagy önkéntes munkatársunkat.


MIRE GYŰJTÜNK MOST? — Mire szeretnénk meghívni Önt?

A Csak Egyet Szolgálat Csak Egyet Szociális Segítő Központjának munkatársaiként - a több éve működő KAROLJ FEL! programunk keretében közvetlenebb - kapcsolatban állunk több olyan családdal is, ahol a közoktatásban résztvevő gyerekek laptop nélkül vagy csak okostelefonnal (vagy azzal sem) tudnak bekapcsolódni a jelenlegi távoktatásba. Egy részük itt él Budapesten, másik részük Ózdon.

Abban szeretnénk a támogatását kérni, hogy segítsen velünk ezeknek a családoknak, hogy legalább 2 tanuló gyermekenként jussanak egy használt vagy új, de megbízható laptophoz (vagy szükség esetén okostelefonhoz), ami legalább 3 hónap garanciával rendelkezik vagy  az adományozó ismeri a laptop élettartamát, és biztosítható, hogy legalább 3 hónapig nem megy tönkre.

Fontos műszaki információk: (1) Laptop kapacitásigénye: Win10-es op.rendszer és MS Office csomag jól fut rajta. Tapasztalataink szerint egy megbízható, használt, könnyen beszerezhető laptop ára: 40-50.000 Ft, általában a laptopsystem.hu -n keresztül szoktuk őket beszerezni. Ha van egyéb ötlete, azt is szívesen fogadjuk!
(2) Okostelefon kapacitásigénye: futni tudjon rajta néhány alapvető program, levelezési rendszerek, zoom, hangouts, skype.


HOGYAN SEGÍTHET? Kétféle segítési lehetőségre gondoltunk, de rugalmasan kezeljük és örömmel vesszük az eltérő, kreatív ötleteket is.


1. LAPTOP/OKOSTELEFON mint tárgyi adomány közvetlen felajánlásával a fenti kapacitásigények és élettartam (garanciaigény) alapján. Az adomány eljuttatásával kapcsolatban keressen bizalommal engem az aláírásban megadott elérhetőségeimen.
2. PÉNZÖSSZEG felajánlásával, melyet közvetlenül az Efrata Alapítvány a Hajléktalanokért részére tud átutalni a SimplePay rendszerén keresztül, ami ide kattintva elérhető. // Ha ez esetleg valamiért nem szimpatikus Önnek, akkor utalhat közvetlenül az alapítvány bankszámlájára is a közleményben megjelölve: #digitáliseszköztatanuláshoz2020.


Megj.: Az összeg mértékét természetesen Önre bízzuk. Mivel az alsó célunk legalább 10 db laptop beszerzése (ca. 400-500.000 Ft), felső célunk pedig 30 db (ca. 1.2-1.500.000 Ft), ezért minimum 1.000 és 10.000 Ft közötti összegekben bízunk. Természetesen a felső határt az adományozók ehetőségeire, nagylelkűségére bízzuk.


GARANCIAVÁLLALÁS / UTÁNKÖVETÉS — Biztosítékokat vállalunk, hogy támogatása célba és jó célba érjen, és nyomon követhető legyen.
• A laptopokat/szükség esetén okostelefonokat kizárólag olyan családok gyermekei fogják
megkapni, akikkel intézményünk valamelyik munkatársa - a KAROLJ FEL! programunk
keretében - közvetlen kapcsolatban áll.
• Az eszközt saját logónkkal ellátott matricával fogjuk átadni.
• A megajándékozott felelős személlyel egy egyszerű és világos szerződést kötünk, amely
tartalmazza a következőket: (1) eszköz használatának elsődleges célja; (2) hivatalos
kapcsolattartó munkatársunk megadása; (3) munkatársunk rendszeresen rákérdez az eszköz használatára/állapotára (ha kell és van rá lehetőség, fényképet is kér a megajándékozottól).
Igény esetén tájékoztatjuk az adományozót a következőkről: (1) Az adomány átadását
dokumentáljuk (képet készítünk róla), és elküldjük az adományozó által megadott e-mail címre. (2) A szociális munkatársunk rendszeres tájékozódásáról havonta küldünk egy rövid e-mailt. (3) Ha az adományozó feliratkozott a havi hírlevelünkre (amire itt fel is tud iratkozniperc alatt), akkor azon keresztül adunk tájékoztatást. — Bármilyen igényét, kérjük, e-mailben vagy közvetlenül telefonon jelezze az alábbi elérhetőségek valamelyikén felém!

 

További információért keressen bizalommal engem/minket!
Köszönettel és üdvözlettel,

Müller Márk

kommunikációs és adományszervező munkatárs

Csak Egyet Szolgálat
1068 Király u. 98./a
+36305022371

Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió