english
magyar

Kérjük, támogassa szolgálatunkat adója 1%-ával!

Efrata Alapítvány a Hajléktalanokért Adószám:18242090-1-42 Számlaszám: 11719001-20322546

Imapárokat keresünk!

Hordozzunk naponta imádságban "Csak Egyet"!

Aktuális híreink

Tekintsék meg friss híreinket!

Vidd a hírünket

Szórólapjaink letöltése

Karolj fel!

"Fogadj örökbe" egy rászorulót!

Online támogatás

Online is küldhet nekünk adományt.

Remény a reménytelenségben

„Csak Egyet”: furcsán hangzó név. Miért választottuk mégis?

Kati

Vöröses , fakó haja sem tudja eltakarni a származását, a nyúzott beesett, élettelen arc, a fogatlan száj pedig önmagáért beszél. – Kint árulja magát az X. téren – súgják is mögötte, a hajléktalanok, akik ismerik. Néha volt már lent nálunk. Akkor sem beszélt senkivel, lefürdött, evett, aztán elment.

A huszonéves lány ma korábban jött. Bibliaóra van, Tomi, aki maga is egykor az Anyag rabja volt dicsőítő számokat énekel. A kis imakör kör tagjai között, érezhető módon megjelenik a Szentlélek. Egy- két gyertya ég. Kati megérezhet valamit a Mennyei Jelenlétből, mert hirtelen, senkivel sem törődve előremegy a teremben, a körben ülő emberek közé, széket húz a kör szélére és leül. Olyan határozottan, erővel cselekszik, hogy mindenki csak néz, szólni nem szól senki. Az imaóra végén azután ő is jelentkezik, amikor imádságot lehet kérni valami személyes dologért. Az ima alatt, nem szól, csak a könnyei csordulnak ki – átérezzük a fájdalmát, az elhagyatottságát – ha csak egy pillanatig is. 
Az alkalom után nem sokkal, még mielőtt elmennek, kopott nylon- szatyrából szőlő fürtöt vesz elő. Felém nyújtja: - Vegyen… Meghatódom. (Nagyon.) Azt hiszem értem a gesztusát – megkínáltuk és most ő is visszakínál, amivel tud… - Köszönöm Katikám, mondom zavartan és leszakítok pár szemet. 
Aztán egy alkalommal, amikor beszélgetünk megkérdezem: Hány éves volt amikor először állt ki az utcára? Nem néz a szemembe, halkan mondja: - Tizenkettő… Az egyik szülőm bolondok házába került, a másik meghalt.. Csavarogtam. Intézetből ki- be. Aztán az a család állított ki végül, akik befogadtak, az utcáról. Azt mondták, náluk lakhatok, de éhesek a kicsik, nincs mit enniük.. – és megmutatták mit kell csinálnom….
Kati (a név fiktív), azóta is ebből él. De Isten megérintette őt és mi nagyon szeretnénk, hogy sikerüljön majd egyszer talpra állnia és megszabadulnia a megkötözöttségekből amelyek most még fogva tartják. 
Kérjük imádságaitokkal, esetleges adományaitokkal, önkéntes munkával támogassátok az ilyen és hasonló sorsú emberekért folytatott munkánkat! Köszönjük!

Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió