english
magyar

Egy vendégünk emlékére

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Maróti Ádám (1957-2022), szeretett vendégünk, a Karolj fel! programunkban többek által is támogatott “Jenő, a könyvtáros” Húsvétkor visszaadta lelkét Teremtőjének.

Riportfilm készült a Szolgálatról

"Kiút a hajléktalanságból" címmel készült egy rövid riportfilm (7p 40mp) rólunk és a Csak Egyet Szolgálat küldetéséről.

Karolj fel!

"Fogadj örökbe" egy rászorulót!

Aktuális híreink

Tekintsék meg legfrissebb hírlevelünket!

Lelki alkalmainkat támogathatod

Egész évben szívesen fogadunk tárgyi adományokat lelki alkalmainkhoz

Online támogatás

Online is küldhet nekünk adományt.

Kunszabóné Pataki Anna (Panni) gondolatai - Visszatekintés és jövőbenézés

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe alapító-vezetőnk, Kunszabóné Pataki Anna gondolatait az elmúlt 10 évről, a 2021-es karácsonyról és a 2022-es év lelki víziójával kapcsolatban:

 

Sok mindent kiemelhetnék ebből a 10 évből, rengeteg dolog történt, amiért hálás lehetek. Két történetet, két volt vendégünket szeretném megemlíteni, hiszen ez a karácsonyhoz is köthető. Természetesen hosszú évek hatása, munkája, hogy most ott tart az életük, ahol.

Férjemmel a két ünnep között látogatóba mentünk egy volt vendégünkhöz, Fülöphöz. Aznap ünnepelte a születésnapját. Különös öröm volt számunkra, hogy velünk osztotta meg ezt a napot, mi voltunk az egyetlen vendégei. Mesélt, s boldogan mutatta körbe lakását, a szobákat ez a fiatalember, akit tíz éve ismertünk meg. Főzött nekünk, férjemnek kocsonyával kedveskedett. Gyönyörű és hatalmas ajándék volt ezt látni. Ez minden szociális munkás álma, hogy évek után lássa, hogy valaki helyreállt. Emlékszem, amikor 10 évvel ezelőtt ez a fiatalember 23 évesen sápadtan, vékonyan került a Csak Egyet Szolgálatba. Többször volt börtönben, a Dankó utcai Fűtött Utca nevű helyen aludt, alkalmi munkákból élt. Ma már szinte minden megváltozott az életében. 10 évvel ezelőtt részt vett egy Alpha kurzuson, amire nagyon nyitott volt. Bekapcsolódott a közösség életébe, megismerte Istent. Teljesen helyreállt az élete, stabil munkája van évek óta, jól néz ki, és fenntartja a lakást, ahol él. Dicsőség Istennek!

A másik történet Zsókáról szól, akit még egy iskolai gyakorlaton ismertem meg ‘93-ban. Akkor egy barlangban élt gyerekeivel. Lakhatást kerestünk neki. Kollégánk, Barta György, aki akkoriban sokszor evangelizált a Moszkva téren, sokat beszélgetett vele, tanúságot tett neki Jézusról. Zsóka nagyon nyitott volt rá, megérintette őt, hite egyre jobban növekedett. A hite végig megmaradt az évek során, de a lakása sajnos nem. Több alkalommal segítettünk neki, hogy kisgyerekekkel ne kerüljön az utcára. Most decemberben lelkesen újságolta Zsóka nekünk, hogy a fia, aki több éve dolgozik, tudott egy lakást venni hitelre, amiben Zsóka élhet. Addig, amíg szeretne. Mindent a fia fizet: a rezsit, a törlesztőrészletet, s megvesz mindent Zsókának, amire szüksége van. Hálából, amiért nem hagyta őket magukra gyerekként, azért, hogy küzdött értük annak idején. Ez a gyerek hálája az anyai szeretetért. Hatalmas örömmel töltötte el a szívem, amikor ezt mesélte Zsóka, aki decemberben szabadnapot vett ki azért, hogy a Központunkban ünnepelt karácsonyon önkénteskedhessen. Az ünnepi ebéd után odasúgta nekem, hogy mennyire sokat jelent neki az a testvéri szerető háttér, amit a ‘80-as évektől kapott tőlünk.

Ez csak két történet, de számtalan ilyen van még. Hálásak vagyunk értük, hálásak vagyunk az elmúlt 10 évért. Legfőképp Istennek. Ebben a két emberben is évekkel ezelőtt nagyon nehéz volt a potenciált látni, a változás magját. Annyira emberi szinten értékelünk mindenkit. Isten fordítva látja, nem a külsőt, hanem a szívet vizsgálja, azt látja, hogy mi minden lehetne ebből az emberből, aki az Ő képmása, az Ő szeretett gyermeke, az Ő szeretett teremtménye.

Ahogy Szent Máté fogalmaz az evangéliumában: “Immánuel, Velünk az Isten” (Mt 1,23), Ő jelen van. Mi ebben az évben is szeretnénk az Isten képmásai lenni. Az Úr jelen van, és küldi nekünk a Szentlelket, hogy a képmásaivá válhassunk. A képmássá válás része, hogy megtisztítjuk a látásunkat, hogy megláthassuk, hogy hol vagyunk valójában.

Miként Jézus születésekor a napkeleti bölcseket és királyokat egy kisbabához vezeti a csillag, pedig nem is gondoltak erre, úgy vigyen minket is a Szentlélek oda, ahol tényleg jelen van az Úr, ahol ilyen tisztán tapasztalható az Ő jelenléte.

Így induljunk el ebben a 2022-es évben, azzal a reménnyel, hogy mindenben tudunk Jézusra nézni. Fontos, hogy tisztuljon a mi látásunk. Váljunk képmássá, hogy úgy lássuk egymást, ahogy az Úr lát minket!

 

Tisztuljon a látásunk! Ezt kívánom mindenkinek a 2022-es évre!

 

 

 

 

Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió