english
magyar

Remény a reménytelenségben

„Csak Egyet”: furcsán hangzó név. Miért választottuk mégis?

Imapárokat keresünk!

Hordozzunk naponta imádságban "Csak Egyet"!

Aktuális híreink

Tekintsék meg friss híreinket!

Vidd a hírünket

Szórólapjaink letöltése

Karolj fel!

"Fogadj örökbe" egy rászorulót!

Online támogatás

Online is küldhet nekünk adományt.

Kérjük, támogassa szolgálatunkat adója 1%-ával!

Efrata Alapítvány a Hajléktalanokért Adószám:18242090-1-42 Számlaszám: 11719001-20322546

Aktuális hírlevelünk


Kedves Barátaink!

 

Kedves Barátaink!

Elkezdődött az új év, hozva az áldásait, örömeit, kihívásait egyaránt. Január hónap különösen nehéz vendégeink, rászoruló családjaink számára. A családi pótlék előre kiküldése miatt, sok családban tehetetlenül állnak az érkező számlák, kiadások kifizetésekor, mérlegelni kell...fűtés, villany legyen, vagy valami élelem kerüljön az asztalra? A nélkülöző életmód egészségügyi problémákat is hoz magával, szépen lassan leromlik a fizikai állapot, emésztési, keringési zavarok alakulnak ki, megromlik az immunrendszer állapota, sajnos sokszor tartós betegségek is előfordulnak… A betegségek miatt korlátozottak számukra a munkavállalási lehetőségek, nagyon nehéz egyről, a kettőre haladni előre, az előző hónaphoz képest jobb életkörülményt teremteni.

Sajnos, az egyik probléma jön a másikból, a “szegény embert még az ág is húzza” szokták mondani...Ebben szeretnénk idén is segíteni, hogy valahogy ez az “ördögi kör” szakadjon meg, nyíljanak meg kapuk, új lehetőségek vendégeink, nélkülöző családjaik számára! Az Istennel való személyes kapcsolatból erőt merítve próbálunk reményteljes jövőt mutatni a hozzánk betérőknek! Hisszük, hogy ez az év az áldás éve lesz sokak számára, hogy nem egy “ördögi körbe”, hanem az Isteni szeretet-áramlásba tudnak bevonódni!

 

"Most azonban ti, akik „távol” voltatok, Krisztus Jézusban „közel” kerültetek, Krisztus vére árán." (Ef 4,13)

 

Állandó támogatások

Miben segítünk mi? Nappali melegedő vagyunk. Betérnek hozzánk rászorulók, reggelizni, ebédelni, tisztálkodni, ügyintézni...de ezen felül rengeteg terület van, amit támogatások, adományok által tudunk csak betölteni. A munkavállaláshoz elengedhetetlen az egészség, s most a téli hónapokban sokkal többen keresnek meg minket gyógyszerkiváltás céljából. Január hónapban: 104.853 Ft-ért váltottunk ki gyógyszert. Rászoruló családoknál a rezsi kifizetésben és élelmszercsomag, tisztítószer vásárlásában segítünk, ebben a hónapban: 113.600-Ft-tal rezsi kifizetésben és 117.940 Ft-ért élelmiszerben. Emellett sok esetben kell hivatalos ügyek, tárgyalás miatt vidékre utazniuk, januárban: 52600 Ft-tal támogattuk rászorulóinkat. Minden nap próbáljuk a napi étkezést minőségi módon megoldani, a népkonyhai ellátást kiegészítve, az alap ellátáson túl figyelünk a napi tápértékbevitelre, a téli időszakban vitaminnal segítjük vendégeinket.
Ezek olyan kiadások, amiket a ti támogatásotok nélkül, nem tudnánk fedezni.

Kérünk titeket, hogy továbbra is segítsétek működésünket, számlaszámunk:

Efrata Alapítvány 11719001 – 20322546

         Külföldről: IBAN HU 87 1171 9001 2032 2546 000 0000      

         SWIFT OTPVHUHB

 

Köszönjük!

 
 

önkénteseink a konyhában
 

Bibliaóra

Megdöbbentő volt látni Isten erejét megnyilvánulni egyszerű " színfalaink" között, pincehelyiségünkben.
Szinte az Apostolok Cselekedetei történeteit láttuk megelevenedni keddi Bibliaóránkon, ahol közösségünk egyik dicsőítésvezetőjét (a korábban maga is aktív szerhasználó Tamást) olyan kenettel töltötte el szemünk láttára a Lélek, hogy szavai nyomán a jelenlévő mintegy 10-15 ember gyakorlatilag egy emberként jelezte, hogy kész Jézusnak ajánlani az életét.
Döbbenetes pillanatok ezek, különösen azért, mert ezek az emberek tudják, hogy szolgálatunk akkor is igénybevehető, ha nem "produkálnak" semmiféle megtérést vagy egyebet.

 

 
 

Oláh mama

Babakocsival járja Budapest utcáit. Már nincs ilyen korú unokája, de sose lehet tudni, hogy melyik alapítványtól tud adományt kapni...

Oláh mama egy nyugdíjas nagymama, aki már egyszer túl volt a szülői feladatokon. Egyszer már megharcolta a gyermeknevelés csatáit, de az élet úgy hozta, hogy még egyszer neki kellett kezdenie, 6 unokájáról Ő gondoskodik a mindennaépkoban...

Az alábbi linken tovább olvashatja történetüket, kérjük, ha teheti támogassa a családot!

 

150 Nike kesztyűt kaptunk adományba

A hónapban 150 db kesztyűvel támogatta egy nagylelkű adományozó a hozzánk betérő rászorulókat.
Nagyon hálásak vagyunk, hiszen vendégeink közül sokan egész napjukat kint töltik a téli hidegben. Sokszor a megfelelő öltözékkel, akár fagyási sérülések is megelőzhetőek.
Köszönjük!

 

Ózdi családok

“Hétköznap van.Legalább az iskolában kapnak ételt a gyerekeim. Van reggeli, uzsonna, meleg ebéd. Melegben lehetnek.A közmunka program keretén belül dolgoztam. Most ez is lejárt. Több helyen van bent az önéletrajzom...de pozitív választ még nem kaptam. Nem vagyok semminek függője, hiszek Istenben, hogy Ő megsegít. Eddig is átvitt a nehéz időszakokon. 3 lányomat egyedül nevelem, vagyis inkább a Gondviselő. Kis házban élünk, egy ágyon alszunk… Nehéz olyan munkát találni, amit a 3 gyerek mellett egyedül tudok ellátni. Januárban amúgyis kevesebb volt az ellátás, amit küldtek. Napról, napra élünk. Hálát adva azért, ami van...muszáj kölcsönkérnem, szinte már nincs olyan, akinek ne tartóznék valamivel. Szégyen számomra ez, de nem tudok mit tenni. Kibe kapaszkodjak? Szüleim meghaltak.A család nagy része hasonló körülmények között él. Szeretnék dolgozni, biztonságot adni gyerekeimnek.” egy anya, Ózdról
 

Január végén egy nagylelkű felajánlás érkezett, így 10 családnak tudtunk élelmiszerrel segíteni. Nehéz sorban élő családok asztalára került így étel! Kéthetente szombaton ebéddel látjuk vendégül a gyermek és a felnőtt közösség tagjait. Sokan akkor esznek először aznap.Nagyon köszönjük, hogy támogatjátok a missziót!

Ha továbbra is segítné az ózdi családokat, az ottani missziót, számlaszámunkra tud utalni:
 

Efrata Alapítvány 11719001 – 20322546

         Külföldről: IBAN HU 87 1171 9001 2032 2546 000 0000      

         SWIFT OTPVHUHB. Közleménybe írják be: ózdi misszió

Az alábbi képre kattintva tekintheti meg az alkalomról szóló galériát:

 
 

Adományboltunk hírei

Szeretettel várjuk vásárlóinkat hétköznaponként 10:00-tól az Izabella utcai üzletünkben.
A vásárláson túl adományozásra is van lehetőség, várunk jó állapotú használati tárgyakat, műszaki cikkeket, kiegészítőket, szezonális termékeket, illetve férfi ruhákat.
A rendezés miatt nagy segítség lenne, ha tudnának minket támogatni vállfákkal.

A képre kattintva kaphat friss információkat:

Kövessenek minket!

          BOLT                        

 

Köszönjük segítségét!

Szórólapunk letölthető: itt

Köszönjük segítségét!

Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió