english
magyar

Bekapcsolódtunk a NEK programjába

Közös szentségimádás a Csak Egyetben

Karolj fel!

"Fogadj örökbe" egy rászorulót!

Aktuális híreink

Tekintsék meg legfrissebb hírlevelünket!

Az 1 % álma

Ismét lehetőség van az adó 1% felajánlására

SEGÍTS LÁTHATÓVÁ VÁLNUNK!

Az első Adjukössze.hu-s közösségi adománygyűjtő kampányunk (2020. dec. 15. és 2021. febr. 13. között futott) a hétvégén sikeresen lezárult. A kitűzött célt 6%-kal túlszárnyaltátok.

Online támogatás

Online is küldhet nekünk adományt.

Szinkronban a kongresszussal, szentségimádás volt nálunk is

Most, hogy több évnyi előkészület után a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak is vége lett, rengeteg élménnyel, áldással gazdagodva mehetünk tovább. Kicsit furcsa érzés azonban, hogy ilyen hamar el is múlt a világesemény, hogy nem készülünk már rá tovább. Nem mondjuk el a szentmise végén a jól ismert imádságot, talán a 24 órás szentségimádások is megritkulnak.
Amint viszont fentebb is írtuk, a NEK2020 nem múlt el nyomtalanul – a katekézisekből, tanításokból, szentbeszédekből gazdagodva folytatjuk utunkat. És a lényeg a Kongresszus „fő témája” marad: az Eucharisztiában jelen lévő Krisztus — hogy vele minél gyakrabban találkozzunk, időt töltsünk, hogy az életünkbe egyre inkább beengedjük.  Reméljük ez egy olyan üzenet, amit mindannyian hazavittünk az elmúlt hétről.
Ez nekünk mint keresztény szolgálatnak különösen fontos.
Látjuk, milyen ereje van az Eucharisztiának, és igyekszünk ezt a találkozási lehetőséget vendégeinknek is biztosítani. Szeretnénk tehát veletek megosztani, hogy a NEK idején, pár nappal a képen látható eucharisztikus körmenet előtt Jézus hozzánk is ellátogatott az átváltoztatott ostya formájában.
Szeptember 6-án, hétfőn az Avilai Nagy Szent Teréz Plébánia diakónusa, Zarka Dénes tartott szentségimádást a Csak Egyet Szolgálat központjában. Vendégeink és kollégáink együtt töltötték ezt az időt imában, szemlélődésben, igyekezvén minél mélyebben megélni mindazt, amiről a Kongresszus lényege szól(t).
Új lendülettel telve, a Kongresszus adta kegyelmekből erőt merítve  köszönjük az elmúlt hetet, Zarka Dénesnek pedig a közös szentségimádás lehetőségét és vezetését! Hálásak vagyunk vendégeink nevében is, és bátorítunk mindenkit, hogy keressük a módját, hogyan vihetjük tovább a mindennapi életben a Kongresszus tanulságait! 
 
Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió