english
magyar

Kérjük, támogassa szolgálatunkat adója 1%-ával!

Efrata Alapítvány a Hajléktalanokért Adószám:18242090-1-42 Számlaszám: 11719001-20322546

Imapárokat keresünk!

Hordozzunk naponta imádságban "Csak Egyet"!

Aktuális híreink

Tekintsék meg friss híreinket!

Vidd a hírünket

Szórólapjaink letöltése

Karolj fel!

"Fogadj örökbe" egy rászorulót!

Online támogatás

Online is küldhet nekünk adományt.

Remény a reménytelenségben

„Csak Egyet”: furcsán hangzó név. Miért választottuk mégis?

Küldetésünk

 

 „Csak Egyet”: furcsán hangzó név.  Miért választottuk mégis?

Személyes, egyénnek szóló szeretettel vesszük körül a hozzánk betérő rászoruló embert, megpróbáljuk közvetíteni számára azt a személyes törődést és odafigyelést, amivel maga az Isten szereti őt. Őt, a megismételhetetlen embert, az egyedit, személyre szólóan, csak azt az egyet.

Új szemléletű szociális szolgálatot akartunk alapítani, ahol az evangélium hirdetése együtt jár a szociális munkával. Csakis az evangélium ereje képes valóságosan újjá építeni a személyt. Csakis Isten atyai szeretetének megismerése képes visszaajándékozni elveszített önbecsülését. Az ember belülről változik meg!  Ezen az alapon lehet dolgozni élete teljes újjáépítésén, családi kapcsolatai rendezésétől kezdve, a tanulás, a munkakeresés lépésein keresztül, az önálló lakhatás megteremtéséig.

 kép

CSAK EGYET – úgy döntöttünk, ez lesz a szolgálat neve. Csak egyet. Isten szeretett teremtményét, meglátni minden emberben, aki megérdemli a személyes odafigyelést.  Úgy kell rátekinteni minden szegényre, mintha ő lenne az egyetlen ember a földön.  És „csak egyet”: a megváltó Jézust kell neki hirdetni, aki elhozza számára az újjászületést.  

Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió