english
magyar

Remény a reménytelenségben

„Csak Egyet”: furcsán hangzó név. Miért választottuk mégis?

Imapárokat keresünk!

Hordozzunk naponta imádságban "Csak Egyet"!

Aktuális híreink

Tekintsék meg friss híreinket!

Karolj fel!

"Fogadj örökbe" egy rászorulót!

Online támogatás

Online is küldhet nekünk adományt.

Kérjük, támogassa szolgálatunkat adója 1%-ával!

Efrata Alapítvány a Hajléktalanokért Adószám:18242090-1-42 Számlaszám: 11719001-20322546

Küldetésünk

 

 „Csak Egyet”: furcsán hangzó név.  Miért választottuk mégis?

Személyes, egyénnek szóló szeretettel vesszük körül a hozzánk betérő rászoruló embert, megpróbáljuk közvetíteni számára azt a személyes törődést és odafigyelést, amivel maga az Isten szereti őt. Őt, a megismételhetetlen embert, az egyedit, személyre szólóan, csak azt az egyet.

Új szemléletű szociális szolgálatot akartunk alapítani, ahol az evangélium hirdetése együtt jár a professzionális szociális munkával. Csakis az evangélium ereje képes valóságosan újjá építeni a személyt. Csakis Isten atyai szeretetének megismerése képes visszaajándékozni elveszített önbecsülését. Az ember belülről változik meg!  Ezen az alapon lehet dolgozni élete teljes újjáépítésén, családi kapcsolatai rendezésétől kezdve, a tanulás, a munkakeresés lépésein keresztül, az önálló lakhatás megteremtéséig.

 kép

CSAK EGYET – úgy döntöttünk, ez lesz a szolgálat neve. Csak egyet. Isten szeretett teremtményét, meglátni minden emberben, aki megérdemli a személyes odafigyelést.  Úgy kell rátekinteni minden szegényre, mintha ő lenne az egyetlen ember a földön.  És „csak egyet”: a megváltó Jézust kell neki hirdetni, aki elhozza számára az újjászületést.  

Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió