Segítek

Kik vagyunk?

Új szemléletű szociális segítő központ, nappali melegedő és karitatív szervezet vagyunk.

Katolikus missziós és szociális szolgálatként Budapest szívében, a VI. kerületben úgy szolgálunk, hogy a középpontban a hit továbbadása és a szociális munka eszközei révén mindig a lehető legszemélyreszólóbb segítségnyújtás álljon.

Csapatunk szociálisan érzékeny, keresztény lelkületű és szolgálatra törekvő emberek hittel átszőtt szakmai közössége. Legfőbb motivációnk, hogy egyedi utunkon találkoztunk Isten atyai szeretetével. Ezért is érezzük kötelességünknek szolidaritást vállalva jelen lenni a hajléktalanságban élő, nélkülöző embertársaink és a segítséget kérő családok számára.

Csak EgyetSzociális Segítő Központ

Nappali melegedő hajléktalanoknak, szociális intézmény rászorulóknak a VI. kerületi Izabella utcában.

Csak EgyetSzolgálat Alapítvány

Karitatív, közhasznú és civil szervezet, a Szolgálat céljainak támogatója.

Csak EgyetSzolgálat

Az intézmény és az alapítvány csapata együttvéve. Az Új Jeruzsálem közösségben gyökerező missziós és szociális szolgálat a szegény emberek felé.

Új JeruzsálemKatolikus Közösség

Karizmatikus missziós közösség, intézményünk egyházi fenntartója és állandó lelkiségi háttere.


Csapatunk

Ismerd meg csapatunk tagjait egy kicsit közelebbről! Jobbra haladva mindenkit bemutatunk. Munkatársunk fotójára kattintva megtudhatod, miért szeret a Csak Egyetnél dolgozni és mi az a személyes élmény, ami ideköti.

Kunszabóné Pataki ANNA
alapító és vezető

“Jézusról, a Szabadítóról, a mi Megváltónk örömhíréről való tanúságtétel elengedhetetlen része a keresztény életemnek. Szociális szakemberként erős vágy volt a szívemben, hogy az örömhír eljusson minden hozzánk betérő vendéghez. Igyekszünk segíteni a szociális munka klasszikus eszközeivel természetesen, de mennyire más úgy jelen lennünk a világban, hogy tudjuk, hogy maga az Isten szeret minket. Számomra a Csak Egyet Szolgálat ennek az elhívásnak a helyszíne. Örülök, hogy itt lehetek, és szemlélhetem, ahogy Isten cselekszik itt a mi pincénkben, a vendégeink között.“

A kezdetektől fogva vezeti intézményünket és szolgálatunkat. Szociális munkás és szociálpolitikus végzettségével nem csak a szolgálat missziós elhívását, de a szakmai szempontokat is szem előtt tartva végzi intézményvezetői munkáját.

Barta ANNA
kommunikációs és forrásfejlesztési munkatárs

“Örülök, hogy már diákként olyan munkát végezhetek, aminek igazán látom az értelmét. A Csak Egyetben a kollégáim gyakorlatilag minden nap felveszik mások keresztjét - olyan sorsokét, amik emberileg kilátástalannak tűnnek. Nem csak a fizikai szükségleteiben szeretnék segíteni a vendéget, hanem a lelki élet útjain is. Nagy ajándék, hogy ennek az összefogásnak a gyümölcseit kommunikálhatom kifelé, és bemutathatom, mennyi szépség, kegyelem rejlik ebben az első pillantásra nem éppen vonzó pincehelyiségben.”

A kommunikációs és forrásfejlesztési csapat tagjaként kreatív szövegírással foglalkozik, a közösségi médiában megjelenő tartalmak egy részéért ő felel. Szociálpedagógiát tanulóként pedig rendszeresen besegít a “terepen” a szociális munkába és személyesen a vendégek között is.

Barta GYÖRGY
kommunikációs munkatárs

“Egy alkalommal egy hajléktalan, több gyermekes roma fiatalasszonnyal imádkozhattam együtt itt a melegedőben. Az ima során eljött közénk maga az Isten. Végtelen örömet és testvériséget élhettünk át, mert váratlanul betöltött mindkettőnket Isten Szentlelke. Eltűntek az elválasztó különbségek. Sírtunk és megöleltük egymást. Soha nem éreztem azóta sem, hogy mennyire testvérei vagyunk egymásnak, és hogy Isten számára mennyire nincs különbség közöttünk. – Kitüntetés számomra, hogy egy ilyen helyen dolgozhatom, ahol Jézus végtelen irgalma a szegények iránt újra és újra megtapasztalható. Hálás vagyok.”

A kommunikációs és forrásfejlesztési csapat tagjaként ma már elsősorban szövegírással és fordítással foglalkozik. Szociális asszisztensként hosszú, több évtizedes múltra tekint vissza a szakmában.

Béres ÁGNES
lelki kísérő, mentálhigiénés segítő

“Megerősítő számomra annak megtapasztalása, hogyan van jelen Krisztus mindannyiunk életében és jelenik meg az Ő irgalmassága. A mindennapok kihívásai között szelíden és stabilan mutatkozik meg a szeretet és a remény, amit tanulhatunk egymástól és amit én is beépíthetek az életembe.”

Szolgálatunkban lelki és hitéletbeli segítségnyújtásért és a személyes beszélgetésekért felel. Sokat tesz egy valódi lelki közösség kialakulásáért a vendégek és a kollégák között. A Sacre Cour Nővérek magyarországi növendéktagja.

Budai GYULA
recepcióvezető

“Ha az itteni munkámra gondolok, akkor a "szolgálat az emberek felé" jut eszembe. Az intézményről pedig az, hogy van egy hely, ahol megpihenhetnek az emberek, és hallhatják Isten igéjét is a missziónk által. A Csak Egyet elsősorban közösséget ad nekem. Sok emberrel beszélhetek és lehetőségem is van arra, hogy gyakorolhassam a szeretetet. Ez a Szolgálat nem olyan, mint más munkahelyek. A bibliaóra, a dicsőítő alkalmak, a közös imádságok különleges hellyé teszik.”

Szociális asszisztensként jelenleg a recepció vezetéséért felel. Naponta legalább 100-150 vendéggel kerül kapcsolatba. Változatos beosztásban már hosszú évek óta szolgálatunk munkatársa.

Cserné KATALIN
takarítónő

“Látom, hogy mennyire rosszul áll a világ, hogy milyen rossz helyzetben vagyunk, ahogy jön be a sok fiatal, a mindenféle ember, és ezt nagyon szomorú látni. De jó érzés, hogy itt van a számukra lehetőség, kapnak enni, segítenek nekik, amiben tudnak. Nekem a Csak Egyet azt jelenti, hogy van munkám, hogy szeretek itt dolgozni, kedvesek a kollégák, különösen a főnökasszony, amit nem is tagadok senki előtt, megmondom bárki előtt. Nagyon sok erőt ad nekem, nagyon sok segítséget kaptam itt én is. Nap mint nap meg lehet tapasztalni az emberek sorsát, nagyon sokat tanulok én is, kollégáktól is. Úgy érzem, hogy a helyemen vagyok.“

Évek óta felel intézményünk tisztaságáért, mely elengedhetetlenül fontos része mindennapi működésünknek.

Harmatiné Kunszabó ANNA
kommunikációs munkatárs

“Hatalmas áldásként élem meg, hogy láthattam a Csak Egyet Szolgálatot az elhívás magjából erős fává nőni. A kommunikációs csapat tagjaként azon dolgozom, hogy mások is tanúi lehessenek mindannak, ami kibontakozik az egymás felé forduló szeretetből. Bízom benne, hogy ezáltal sokakban feléled a tettvágy, a segítő szándék segítéssé, az együttérzés testvéri szeretetté érik.“

Anna már több ízben többféle feladatot is ellátott a Szolgálatunknál az elmúlt években. Az ő nevéhez is fűződik a Senki gyermekei könyvünk, melynek szerkesztője és társszerzője. Jelenleg a szövegírásért, korrektúrázásért, irodalmi igényességünkért felel.

Harmath KRISZTINA
lelki kísérő, mentálhigiénés segítő

“Nekem néha olyan ez, mint egy táboroztatás. Hol ételt osztunk, hol valamilyen hirtelen problémát megoldunk, hogy ne csússzon le a vendég nadrágja, keresünk madzagot, mindig ilyen ad hoc, nagyon változatos. Az a különleges szerintem, hogy mi itt munkaidőben is nagyon sokat imádkozunk. A Csak Egyet nekem ilyen fejlődési lehetőséget ad, főleg az Istennel való kapcsolatomban. Mikor matektanár voltam, akkor általában csak egy jó válasz volt a kérdéseimre. Most, mikor egy igehely alapján kérdezek, akkor Minden válasz jó. Ez hatalmas előrelépés!”

Szolgálatunk egyik legfontosabb részéért, a lelki segítségnyújtásért és a személyes beszélgetésekért felelős munkatársunk. Korábban pedagógusként dolgozott, nagyon jó érzéke van az emberekhez.

Kánia LARISSZA
kommunikációs munkatárs

“A Csak Egyet egy búvóhely a nagyvilág elől. Itt őszinte szeretetet tapasztalhatnak meg azok, akik ide betérnek úgy, hogy cserébe nem kell adniuk semmit sem. Nekem megtanította, hogy hit nélkül az élet mit sem ér, hittel kell mindenki felé fordulni.”

Kifejezetten kreatív munkát ellátó csapattagunk, közösségi média felületeinken megjelenő tartalmak grafikai szerkesztését végzi.

Kiss ZSOLT
biztonsági őr

“Azért szeretek itt dolgozni, mert értékesnek érzem itt magam. Törődést és hitet kapok a munkahelyemen. Azért szeretek itt dolgozni, mert nagyon sok rászorulót tudunk itt megsegíteni, és megpróbáljuk jobbá tenni az életüket, kisegítve őket a sokszor kilátástalan helyzetből.”

Intézményünk vendégeinek és a munkatársak biztonságáért egyaránt felel, mely nagyban megkönnyíti, hogy a hozzánk betérők otthon érezhessék magukat.

Lantos JUDIT
irodavezető és adminisztrációs munkatárs

“A több mint harminc év munkaviszonnyal a hátam mögött szinte soha máshol nem dolgoztam, mint a segítő szakmában. Olyan helyen szeretem tölteni napjaim nagy részét, ahol számomra hiteles emberekkel vagyok körülvéve egy hiteles munkahelyen. Már most biztos vagyok abban, hogy nem fogok csalódni szakmai munkásságom remélhetőleg utolsó állomásában. Ezen munkálkodva igyekszem úgy kiteljesedni a mindennapokban, hogy a Szolgálat munkatársai, partnerei, vendégei elégedettségét szolgáljam."

Az intézményvezető mellett segédkezik a különböző irodai és adminisztrációs teendőkben, ami olykor pénz-, olykor munkaüggyel kapcsolatos feladatok jelent. Nagyon szívesen beáll a recepcióra is, ha éppen ott van rá szükség.

Müller MÁRK
kommunikációs és forrásfejlesztési vezető

“A Csak Egyet számomra kihívásokat, fejlődési célokat ad - mind szakmai és emberi, mind lelki-spirituális értelemben. Alázatra és szolgálatra hív ez a "hely". Ugyanakkor megtanít arra, hogyan segíthetek jól másoknak úgy, hogy a saját határaimat is tiszteletben tartom. Ha pedig azt nézem, mit adott, akkor azt mondhatom, hogy konkrétan a Csak Egyetnek köszönhetően közelebb kerülhettem olyan személyes sorsokhoz, akikkel ilyen közeli kapcsolatba talán sohasem tudtam volna lépni.“

A korábbi forprofitos és egyházi világban szerzett tapasztalatait a kezdeti konyhai feladatok után elég hamar a képzettségéhez és képességeihez leginkább passzoló kommunikációs és forrásfejlesztői területen kamatoztatja. Jelenleg ezért a területért és csapatáért felel.

Nagy AJÁNDÉK
szociális munkás

“Az itteni munkám teljesen más, mint az eddigiek. Nem munkának élem meg, mert nekem ez hivatás. Valós segítségnyújtáson alapszik, ami nem csak anyagi és fizikai támogatás az embereknek, hanem lelki törődés is, ami a mai világban igen fontos. Ha az intézményre gondolok, tulajdonképpen nem is intézménynek élem meg. A nevében is benne van, amit érzek. Szolgálat embertársaim felé. Különlegessége még, hogy Isten velünk van ezen a helyen és ez érezhető a mindennapokban. Jó helyen vagyok!”

Naponta segíti egyéni esetkezelések vagy ügyvitelek kísérésével, szervezésével a hozzánk forduló rászorulókat, hogy meg tudják tenni a következő lépést. Több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a hajléktalanellátás világában.

Nazareczki ISTVÁN
konyhavezető és karbantartási munkatárs

“A Csak Egyet egy nagy pluszt ad, ami segít boldogulni az életben. Ez a plusz a szeretet. Tudom azt, hogy ha valami probléma van, akkor sem vagyok egyedül. Olyan embereknek segíthetek, akikhez kevesen hajolnak le. Tudom, hogy ez mennyit jelent, mert én is átmentem nagyon sok nehézségen, amin ők is. “Kereszt által lett a világ üdvössége”, ez a mondat sokat jelent számomra. Krisztus is megalázta magát, és mégis megdicsőült. Krisztus az, aki dicsőségre vezet minket.”

Önkéntesként csatlakozott hozzánk évekkel ezelőtt. Ezután vált munkatársunkká. Elsődleges feladata a konyha és mosókonyha vezetése és a karbantartási feladatok koordinálása. Amikor azonban akad egy kis szabad ideje, akkor a recepciós munkába vagy az adminisztrációba segít be.

Szabó RITA
kommunikációs és forrásfejlesztési munkatárs

“A Csak Egyet Szolgálat számomra a találkozások helye. Egy közösséggé formálódik a bibliaórákon, dicsőítésen az asztalnál ülve a rászoruló, az önkéntes, a munkatárs, a támogató. Nem számít, ki honnan jön, Isten eggyé kovácsol minket és vezet tovább. Azért szeretek itt dolgozni, mert ezt a tapasztalatot megélhetem. A mostani munkámban fontos számomra, hogy egy jó ügyet képviselhetek. Kommunikálhatok nyíltan és őszintén az egyszerű szeretetről, az isteni irgalomról, arról, hogy van esély és megbocsátás mindenki számára.”

Online kommunikációval és forrásfejlesztéssel kapcsolatos teendőkből veszi ki a részét (honlap, hírlevél, kampányok, pályázatok). Korábban évekig szociális munkásként szolgált a Csak Egyetben.

Weboldalunk olyan megoldásokat (feltétlenül szükséges, valamint statisztikát támogató sütik) használ, melyekkel a jobb szolgáltatás érdekében elemzi a weboldal forgalmát, és személyre szabottabb élményt kínál. Ennek a pontosabb megértéséhez kattints a Beállítások gombra, és válaszd ki a neked tetsző beállítást! További részletekért olvasd el az Adatkezelési tájékoztatónkat és a Sütikezelési tájékoztatónkat! Jó böngészést kívánunk!

Mindet elfogadom Beállítások

Süti beállítások

Feltétlenül szükséges sütik
A weboldalon működő szolgáltatásokhoz szükséges.

Statisztikához használt sütik
Ezeket a sütiket arra használjuk, hogy információkat gyűjtsünk weboldalunk forgalmáról webhelyünk használatának elemzéséhez. Ezek a nyomkövető és teljesítménnyel kapcsolatos sütikkel összegyűjtött információk egyetlen személyt sem azonosítanak.

Beállítások mentése   Adatkezelési tájékoztató